maanantai 26. syyskuuta 2011

Kotimaisia indiepelejä MindTrekin kilpailussa

Blogaaja on nyt reippaasti ajastaan jäljessä, sillä MindTrekin Indie Game Awards -indiepelikilpailuun mukaan hyväksytyt pelit julkistettiin jo viime viikon torstaina. Ehdokkaat lienevät edustava otos tällä hetkellä Suomessa kehitettävistä indiepeleistä.

The Swapper vaikuttaa videon ja tuomariston luonnehdinnan perusteella ehdalta indiematskulta. Ensimmäinen mielleyhtymä on Frozenbyten menestyksekäs Trine, mutta todellisuudessa siitä saatetaan olla aika kaukana.

Driftmoon näyttää niin ikään vahvasti indieltä, sillä vaikutekoura näyttää kahmaisseen enimmäkseen retrolaarista, mutta tarinaan lupaillaan kuuluvan muutakin kuin kierrätettyä perusfantasiaa.

Carrotia näyttää... näyttävältä. Indiepeli voi ilman muuta olla myös pieni ja sievä, eikä indiessä todellakaan ole mitään omaperäisyys/sekoilu/kokeellisuus/hörhöilyvelvoitetta, mutta varsinkin iOS-pelinä tälle ei ole vaikea kuvitella menestystä vaikkei indiekisalta olisikaan tullut vetoapua.

Journey of Bloboksesta en löytänyt juuri mitään nettimateriaalia. Tuomariston näkemys on "hiottu iOS peli, tuo jotain uutta fysiikkapeleihin".

Jackals on siinä mielessä yllättävä tapaus, että asialla on ymmärtääkseni jo pidemmän aikaa softabisneksessä toiminut yhtiö. Teknologiaksi on valittu hyväksi todettua kaupallista tavaraa eli Unreal Engine 3 ja peliä ollaan julkaisemassa heti kättelyssä Playstation 3:lle, Xbox 360:lle ja pc:lle.

Harmillisesti oma suosikkini Running with rifles ei päässyt mukaan. Mahtoiko peli jäädä kautta linjan näyttävien kilpailijoidensa jalkoihin spartalaisen ulkoasunsa takia? Tai ehkä maanläheinen ampumapeli ei sovi ajan henkeen, mene ja tiedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti