maanantai 8. lokakuuta 2012

ARM-läppärit - kohta niitä tulee

Kirjoitin jotakuinkin vuosi sitten unelmallisesta (=kuvitteellisesta) ARM-läppäristä. Hassua settiä, kun vertaa tämän hetken todellisuuteen.

Ensinnäkin, ideahan on hyvä. ARM:eissa riittää potkua, ja vähävirtaisia ne ovat edelleen. Se sen sijaan hieman yllätti, että Intel on päässyt monessa mielessä vertailukelpoiselle tasolle. Toki tulevat ARMit petraavat, mutta niinpä varmaan petraa Intelkin tulevilla järjestelmäpiireillään (Haswellko se messiasarkkitehtuuri nyt oli).

Tablettityyppisten laitteiden näyttöjen resoluutiot sen sijaan räjähtivät kolmannen sukupolven iPadin myötä uuteen luokkaan. Mikäpä siinä, joskin massiivisen pikselimäärän piirtäminen vaatii rajusti tehoja. Kelpuuttaisin edelleen ainakin 1080p- ja miksei 720p-kuvankin (jälkimmäinen n. 7-tuumaisena).

Kunnollista mobiililinuxia meillä ei ole vieläkään, mutta voehan tokkiinsa, kohta on mobiili-Windows (8). Sieltä niitä pelejä piisaa, jos ei muuten niin Steamista. Big Picture -telkkarikäyttis voisikin olla yllätyshyvä mobiililaitteen pelikeidas.

Mutta se tärkein puuttuu. Kiinteät peliohjaimet.

Haloo, valmistajat: Tehkää 7-10 -tuumainen miniläppäri, jossa on kiinteästi sisäänrakennettuna ristiohjain ja muutama tulitusnappi. Ja ehkä hartianapit. Ja ehkä pari analogista lättyohjainta. Siinä olisi voittajan vekotin.

1 kommentti:

  1. Moikka ! Jos etsit peleihin liittyvää sisustusta nii tsekkaa mun taulut sivulta desupeppers.blo.gg ! /Ninni

    VastaaPoista