perjantai 23. syyskuuta 2011

Diablo III vasta ensi vuonna ja Starcraft II:n hintapäivittelyä

Peliuutisblogeja on riittävästi, ainakin englanninkielisiä, joten uutisblogia tästä ei tule. Blizzardin äsken tiedottama Diablo III:n lykkäys alkuvuoteen 2012 on kuitenkin merkkitapaus, jos ei muuten niin joulun pelimyynnin takia.

Jouluksi julkaistuna Diablo III olisi nimittäin ollut jäätävä myyntihitti - pelikauppa kun noudattelee edelleen lelukaupasta tuttuja sesonkeja. Aikuisen pelaajan näkökulmasta se on vähän outoa ja ehkä kiusallistakin, mutta siitä huolimatta totta.

Diablo III tulee tosin olemaan jäätävä myyntihitti joka tapauksessa, joten Blizzardin kilpailijat varmasti huokaisevat helpotuksesta - valtava köntti joululahjarahaa vapautui juuri uudelleen jaettavaksi.

Itse odotan Diablo III:ssa ehkä eniten sen sisältämää oikealla rahalla tapahtuvaa kaupankäyntiä, tai oikeastaan sen vastaanottoa, menestystä ja esiin nostamia ilmiöitä. Blizzard on yksi niistä harvoista pelialan yksittäisistä toimijoista, joilla on mahdollisuus uudistaa alaa ja ravistella ikiaikaisia käytäntöjä. Varsinkin, kun työkaluksi otetaan Diablon kaltainen superpelisarja (vaikka eipä Blizzardilla muunlaisia olekaan).

Se sen sijaan on outoa ja sydämellisen dorkaa, että varmaankin kallein tapa hankkia Starcraft II: Wings of Liberty on ostaa se Blizzardin omasta verkkokaupasta digitaalisesti. Fyysisen pelikappaleen saa kaupasta huomattavasti alle 60 euron, ja esim. Verkkokauppa.comin "varasto Ahvenanmaalla" -kikalla tuntuvasti halvemmalla.

Kannatan ehdottomasti pelien digitaalista jakelua, ja peräti vastustan perinteistä laatikkokaupaa. Haluan maksaa pelielämyksistä, en luonnonvaroja turhaan haaskaavista levyistä ja laatikoista. Starcraft II on varmasti myös fantastinen peli ja haluaisin sitä pelata, mutta Blizzardin digijakelun hinnoittelupolitiikka on vain niin typerä, ettei pysty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti