sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Linux-pelaaminen - takkuinen tarina, osa II

Edellisen blogimerkintäni jälkeen on tapahtunut seuraavaa:

Ubuntu 11.10 sai kasan päivityksiä, mm. gnome-keyringiin ja Ubuntu One -clientiin. Päivityksen jälkeen Sovellusvalikoimassa Oil Rushin Osta-nappia klikkaamalla peli kysyy Ubuntu Onen tunnuksen ja lähtee asentamaan peliä suoraan.

Tilipalvelu siis toimii, mutta ehkä olisi ollut vielä kivempi, jos käyttäjälle ei olisi näytetty Osta-nappia ollenkaan jo ostetusta tuotteesta (toki tämä edellyttäisi tilin tsekkaamista etukäteen) ja ehkä olisi myös syytä varmistaa dialogilla haluaako käyttäjä varmasti asentaa pelin.

No, pikkuvikoja, pääasia että homma toimii.

Vaikka ei se ihan toiminut.

Radeonin perusajurilla pelin grafiikka oli pahasti persiillään, mm. tekstuurit olivat mustia.

Lähdin siis asentamaan Ubuntun tarjoamaa vaihtoehtoista ajuria, siis fglrx-ajuria. Em. ajureita oli tarjolla kaksi, joista kokeilin ensin uudempaa (päivitetympää, ilmeisesti).

Ajuri asentui hetken aikaa normaalisti, mutta päättyi virheilmoitukseen "lolo, en toimi, tongi logeja jos kiinnostaa" (muotoilu saattoi olla todellisuudessa asiallisempi, mutta ei informatiivisempi).

Seuraavaksi kokeilin toista tarjolla ollutta ajuria. Se asentui, ja pelin grafiikat korjaantuivat.

Seuraavaksi rapsuttelin kalloa äänien kanssa, niitä kun ei pelissä kuulunut. Ubuntun ääniasetuksissa näkyi kaksi äänilaitetta, joista toisesta sain testiäänet kuulumaan. Kytkin toisen (HDMI-äänen) pois päältä.

Olisi voinut luulla, että pelin äänet heräisivät henkiin, kun järjestelmässä on vain yksi ja toimivaksi testattu äänilaite käytössä. Eivät heränneet, ja Oil Rushin äänet ovat edelleenkin minulle täysi mysteeri.

Sivuhuomiona mainittakoon, että peli on myös kipannut muutaman kerran täysin, ilman virheilmoituksia suoraan työpöydälle.

Entä itse peli? Tornipuolustuksen ja reaaliaikastrategian yhdistelmä kuulostaa kiinnostavalta, mutta eipä Oil Rush ainakaan nykyisessä beta-versiossaan kummoinen ole. Innovointi on kohdistunut vähän outoihin asioihin, kuten käyttöliittymään ja puolustustornien sijoitteluun (valinnanvapaus poistettu).

Kampanjaa tai juonipeliä ei ole ilmeisesti nimeksikään, mikä ei sinänsä yllätä beta-statuksen vuoksi.

Sen sijaan liki 15 euron hinta on tämänhetkisestä sisällöstä naurettavasti liikaa. Tällaista betaa tulisi jakaa ilmaiseksi.

Ei voi kuitenkaan väittää, että pelissä ei olisi potentiaalia. Päivityksiä odotellessa (ja vähän toivoessakin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti