torstai 3. marraskuuta 2011

Suomen pelialalla tapahtuu - Rovio ja RedLynx

Tamperelaisena olen viime vuodet äimistellyt paikallisen peliskenen valjuutta.

Amerikkalaisen THQ:n suljettua ostamansa Universomon vuonna 2010 ei Tampereella ollut enää yhtään isohkoa pelifirmaa. Pieniä oli kourallinen, ja yhden tai kahden henkilön minipumppuja tusinan verran.

Neljä kertaa pienemmästä Kotkastakin löytyi isompi pelistudio, Nitro Games.

Tänä vuonna, oikeastaan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, asiassa on alkanut tapahtua kelpo muutos.

Yhden tai kahden devaajan tiimejä on syntynyt jatkuvasti lisää, alle kymmenen hengen studiot ovat kasvaneet hitaasti mutta varmasti ja...

... PAM, Rovio avaa Tampereelle 20-25 hengen studion vuoden vaihteessa. Yksi pääsky tai angry bird ei tietysti sinänsä tee kesää, mutta Tampereen peliskenen tilanne keikahtaa silti merkittävästi toiseen asentoon.

Näennäisesti Rovion tulo Tampereelle jotakuinkin tuplaa alan paikallisten työpaikkojen määrän, mutta todellisuudessa asia ei liene aivan niin - Rovio nimittäin rekrytoinee ainakin osan tulevan studion väestään jo toimivista tamperelaisista pelistudioista, todennäköisesti ostamalla pikkutoimijoita kokonaan.

Piristysruiske on silti merkittävä ja kaivattu.

Lähes samaan hengenvetoon saapui uutinen helsinkiläisen RedLynxin päätyneen ranskalaisen Ubisoftin omistukseen. Koska RedLynx on sekä pitkän linjan pelitalo että viime vuosien menestyneimpiä pelifirmoja Suomessa, on kauppasumma ollut arvatenkin kova, ellei peräti huikea.

Siinäpä toinen mainio keikaus kotimaisessa peliskenessä! Elämme jännittäviä aikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti