perjantai 7. lokakuuta 2011

Digijakelun kääntöpuoli, osa II - Kuolema korteille

Juuri päästyäni voivottelemasta Playstation Networkin hakkerointia yleisellä tasolla ja nykykonsoleiden verkkovirittyneisyyttä edellisessä blogitekstissäni, iski ilmeisesti digijakelun kääntöpuoli nassuun vielä konkreettisemmin.

Aamulla sain ilmoituksen pankiltani: "Saamiemme tietojen mukaan yllämainitun korttinne tiedot ovat saattaneet joutua vääriin käsiin. Olemme tilanneet teille uuden nykyistä vastaavan kortin uudella kortinnumerolla ja tunnusluvulla."

Kokeilin sitten ostaa niin ikään aiemmin mainitsemani Road of Devastation -lisäsisältöpaketin Dead Nation -zombiräiskintään. Ei onnistunut, ei.

Nyt kismittää jo jonkin verran. Vuosia samalla, erittäin helposti muistettavalla pin-koodilla siunattu korttini on siis historiaa.

Joudun siis ainakin vaihtamaan maksukorttini tiedot kaikkiin käyttämiini pelien digijakelupalveluihin ja verkkokauppoihin, sekä opiskelemaan uuden pin-koodin (jonka jo sainkin, ja se ei ole poikkeuksellisen helppo muistaa).

Oletan koko ikävyyden johtuvan Sonyn Playstation Networkin hakkerointitapauksesta. Toki pankkini on teoriassa voinut saada vihiä oletetusta väärinkäytöstä muualtakin.

Kieltämättä olen viime aikoina tehnyt maksukortillani muutaman itselleni suhteellisen epätavallisen oston, nimittäin miniläppäritilauksen Saksan Amazonista ja Running with rifles -tilauksen BMT Micro-palvelun kautta.

En kuitenkaan usko, että syy löytyy näistä.

Perskuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti