sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Qualcomm tuo ARM-läppärit Windows 8:n myötä

Tätä on odoteltu. Nokian suosikkipiirivalmistaja Qualcomm aikoo tuoda markkinoille ARM-pohjaisia läppäreitä, kertoo Hardware.fi ja PCWorld. Ja hei, olen tästä höyrynnyt minäkin ainakin puoli vuotta! No, integroituja peliohjaimia laitteesta tuskin löytyy, mutta kaikki aikanaan.

ARM-läppärin sydämeksi kaavailtu Snapdragon S4 -versio on todella kivan kuuloinen:

Neljä prosessoriydintä, useita(? juttu on tältä osin hieman epäselvä) graffaytimiä, 4G-modeemi (joka ei todennäköisesti toimi Suomessa) ja ehkä myös Wifi-kikkare samaan 28 nanometrin viivanlevelydellä valmistettuun SoCiin ahdettuna tarkoittaa sitä, että laitteen akku tulee kestämään pitkään, tuotteen pitäisi olla halpa ja todella kevyt.

Kuinka kevyt? Tuntuvasti alle 2 kiloa, sillä laitteen mainitaan olevan selvästi kevyempi kuin Macbook Air ja Ultrabookit.

On toki hieman höhlää, että ARM-läppärileikki alkaa toden teolla vasta Windows 8:n ARM-version myötä. Windows nimittäin tulee pumpsauttamaan tuotteiden hintaa selvästi. Täysin päteviä ja ilmaisia Linuxeja olisi ollut tarjolla kaiken aikaa... Mutta eiköhän Windowsittomista, moderneista ARM-läppäreistä päästä nauttimaan aikanaan.

Tällä hetkellä näyttää siis siltä, että 2012 voisi viimein olla ARM-läppäreiden läpimurtovuosi. Toki tuotteet tulevat myyntiin vasta syksyllä eikä laadusta saati menestyksestä ole takeita, mutta toiveet ovat korkealla. Ja jos ei tänä vuonna, niin ensi vuonna sitten :)

Lopuksi paranoiatarkistus: Onko tämä aprillipilaa vai ei?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti